מחיצה במיטה בימי נידה

שלום כבוד הרב ,רציתי לשאול אני ובעלי שומרים נידה רק מתקשים לא לישון ביחד בימי הנידה מכיוון שיש לנו רק מיטה אחת ,אימי נתנה לי 2 כריות ארוכות שיעשו חציצה במיטה ככה שאנחנו לא רואים אחד את השני האם זה מותר ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

מחיצה היא דבר בעייתי מאוד, ולדעתי אינה מועילה, ראי כאן ובתגובות משא ומתן ארוך שהיה כאן באתר בענין זה.

לו לעצתי תשמעו, תעשו כל מה שאפשר כדי לקנות מיטות נפרדות, מה שמכונה מיטה יהודית שניתן להפריד בזמן נידה, אני בטוח בלי כל ספק שכל הוצאה שתוציאו למען קיום המצוה כהלכתה, יחזיר לכם בורא העולם בכפל כפליים.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במקרה שמדובר בחציצה קבועה כמו מדף עץ לכל אורך המיטה ובגובה של כ30 ס"מ?
    גם אז?
    למה זה גרוע מהרחקה של 5 סנטימטר בין המיטות?