דימום בביוץ.

היי אני אישה ששומרת נידה ולאחרונה אני ובעלי החלטנו שאנחנו רוצים עוד ילד. טבלתי ביום שבת ובימים שני ושלישי שהיו ימי הביוץ שלי גילית דימום( דם מעורב עם הפרשה ורודה) ורופאת הנשים אמרה שבגלל גילי(32)זה טבעי שיהיה דימום בביוץ והכל בסדר. אך מה אני מבחינת טהרה? צריך לשמור נידה ועוד 7 נקיים ולטבול שוב? מקימיים יחסים רגיל למרות הדימום? אני ממש בבעיה מה עושים? חייבת לציין שהדימום היה בערך 4 פעמים בכל יום ולא רק בניגוב אלא על מגן תחתון ונמשכו בדיוק רק יומיים של ביוץ לאחר מכן נעלם כאילו לא היה. תודה לעונים.

תשובה:

שלום רב

דימום מהרחם תמיד אוסר גם אם זה טבעי בגלל הביוץ אבל חשוב כאן לדעת על מה ראית את הדם, אם על הבגד או על נייר קינוח ומה צבעו ומה גודל ההפרשה, יש מצבים שזה לא יאסור. אבל אם היה על בגד לבן או נייר לבן וגודל היה כעין מטבע של שקל זו בעיה ויש לערוך שוב את כל הליך הטברה המתנה ארבעה ימים או חמישה, הפסק טהרה ו7נקיים. הפתרון היחיד להבא הוא בימי טהרה ללבוש בגד תחתון כהה ולא להסתכל על נייר קינוח שהיה באותו מקום.

בשורות טובות.