נדרי טעות

שלום כבוד הרב
מצטער אם אני מפריע בזה שאני טוחן בעניין של נדרים כי זה מפחיד אותי טיפה העונש של זה והאם זה נחשב נדר המעשה שעשיתי,בבית החדירו לנו שיש עבירה ללכת בלי נעליים ושזה אסור משולחן ערוך וכל מיני דברים כאלה,עכשיו הבנתי שבכללים של עשיית תשובה יש שלוש שלבים
1.התוודות בחטא
2.צער על החטא שנעשה
3.עזיבת החטא וקבלה לא לעשותו
ראשית השאלה שלי היא האם יש איסור ללכת יחף לגבר בבית?
ודבר שני אם לצורך העניין חשבתי שמנהג חסידות הוא הלכה ואי עשייתו נחשב כחטא לצורך העניין הליכה יחפה בבית אם מסתבר שמותר ללכת יחף בבית ואני חשבתי שזה אסור ועשיתי על זה תשובה במחשבה שזה אסור ללכת יחף ועברתי על זה והלכתי יחף בבי ואמרתי שאני מקבל על עצמי לא ללכת יחף יותר ואז אחר כך אני מגלה שמותר ללכת יחף האם זה נחשב דין של נדר?
מצטער אם אני מטריח את הרבנים של האתר דין יותר מידי כי כתוב בגמרא בעוון נדרים מתים אישה ובנים של אדם ובאמת הנושא הזה מציק כי יש הרבה דברם אולי שאמרתי שאני מקבל על עצמי לעשות והם או מנהגי חסידו או שלא הייתי קבוע בדעתי לבצע אתזה לתמיד

תשובה:

שלום רב

אין שום ענין ביהדות לא ללכת יחף בבית, זה מותר לגמרי, ולכן אם קיבלת זאת על עצמך משום שחשבת שיש בזה איזו הנהגת חסידות, זה נדרי טעות ואין כל צורך בהתרה. להבא פשוט תמנע מלנדור כל הזמן ואז לא תתקל בשאלות האלו פעמים רבות כל כך. השפה של הנדרים בכלל לא צריכה להיות שגורה על לשוננו…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    שאלתי את השאלה הזאתי ובכללי האם שימוש במילה "אני מקבל על עצמי" נחשבת כנדר?
    כי אני לפעמים מקבל על עצמי לעשות מנהגים מסויימים ואני קופץ ממנהג למנהג ולא שאני אומר בפה שאני נודר עליהם אני אומר שאני מקבל על עצמי כך וכך לעשות האם אפשר להגיד שזה נחשב לשון נדרים?