כתמים בקינוח

אשה שגילתה עכשיו בקינוח כתם דם בגודל גדול ממטבע של 2 ש"ח וקטן ממטבע של חצי ש"ח , א. האם זה הופך אותה לנידה. ב. כיצד עליה לנהוג, האם צריך לערוך בדיקה עם עד כדי לדעת מה המצב ואם יש עוד

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שבקינוח על נייר מחמירים כאשר הדם הוא בגודל גריס – כמו מטבע של שקל. יש מקילים בנייר קינוח כיון שהוא אינו מקבל טומאה, כפי שתוכל לראות כאן, ובלבד שלא קינחה בתוך חצי דקה להטלת המי רגלים. אולם כאמור המנהג הרווח להחמיר בגודל הנ"ל. אין צורך לבדוק עם עד, אלא אם אכן מדובר בדם, יש לנהוג דיני נדה.

במקרה שהכתם בעל מראה מסופק ולא יכולים לשאול רב כי כבר זרקו וכו', יש לסמוך בדיעבד על הסוברים שכתם על נייר קינוח אינו מטמא.