דם על נייר קינוח

מניקה שראתה דם על נייר בניגוב בלי בדיקה מה דינה ?[בלי הרגשה ושום דבר ]

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין מניקה לכל אשה אחרת, ובענין זה כידוע נחלקו הדעות האם ניתן להקל בכתם על נייר קינוח משום שאינו מקבל טומאה והמיקל יש לו על מי לסמוך ראה כאן, אלא שהמנהג להחמיר בזה כאשר הכתם גדול כגריס – כמו מטבע של שקל. כאשר הקינוח היה מיד לאחר הטלת מי הרגלים בלא השתהות אפילו של חצי דקה זו בעיה יותר גדולה, כיון שאז חוששים שהרגשת מי הרגלים מטעה, ויש שאוסרים גם בפחות מגריס.