האם יכול להיות היתר לשימוש בקונדום

שלום, רציתי לברר האם בעלי אמר לי ששאל רב שהתיר לו שימוש בקונדום, מותר לי להשתמש בקונדום איתו או שהדבר הוא מסייע לדבר עבירה. בניגוד אליי בעלי לא רוצה להביא עוד ילדים והואיל ואני לא מסכימה בשום פנים ואופן לקחת אמצעי מניעה הוא משתמש
בקונדום. לטענתו, הוא שאל את הרב והוא התיר לו. שאלתי אותו איזה רב, הוא לא הסכים לענות.
אשמח לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע איזה רב הוא שאל. אבל אין שום היתר על פי הלכה להשתמש בקונדום. נקודה. העובדה שמשתמשים בזה לצורכי בדיקות או IVF אינו שייך כלל לענין של שימוש בקונדום למניעה, זה איסור גמור. ניתן לראות בשו"ע אבה"ע סי' כג סעי' א' מה הוא כותב על האיסור הזה… לכן אסור לך לשתף פעולה עם זה, שיתוף פעולה עם זה הרי הוא איסור מסייע לדבר עבירה, וכן לפני עיוור לא תתן מכשול.

יחד עם זה, לעניות דעתי את ממש לא נוהגת בסדר, ובעקיפין, את שותפה למצב שנוצר. החלטות כאלה מקבלים במשותף, לא ניתן להחליט עם עצמך לבד ולקבוע עובדות לבעלך. אתם חייבים לשבת ביחד והגיע להחלטה משותפת. המצב שאת יוצרת מקלקלת את כל הזוגיות שלכם.

שבת שלום