הסרת המזוזות בדירה שכורה

בס"ד
שלום רב.
אנחנו בקרוב עוברים מדירה מושכרת למקום אחר.
כשהגענו לדירה המשוכרת הראשונה לא היו מזוזות בדירה, ואנחנו קנינו מזוזות מהודרות.
עכשיו כשאנחנו עוזבים, אנחנו מצד אחד רוצים לקחת את המזוזות המהודרות שקנינו אך מצד שני, שמעתי שיש הלכה שאסור להוריד מזוזות מדירה שעוברים ממנה.
יש לציין שעם הדיירים החדשים יש לי קשר טוב ואין להם בעיה מהצד הזה.
אם הרב יוכל בבקשה להריב בדין זה ומה אני אמור לעשות?
בתודה רבה,

תשובה:

שלום רב

במקרה שהם באים לקראתך אין כל בעיה, תבקש מהם שכאשר יקנו מזוזות יחליפו בשלך. הבעיה מתחילה כאשר הם לא רוצים לרכוש אחרות, שאז הנדון אם מותר להסיר אותן, אבל כאשר הם מוכנים לקנות חדשות, שיקנו ויחזירו לך את שלך. ראה כאן בענין זה בהרחבה.