אספו כסף לאלמנה והגיע סכום גדול יותר

שלום וברכה
בבית הכנסת שלנו ארגנו מגבית עבור אישה שהתאלמנה על מנת לחלק לה במשך 5 שנים כעין מלגה חודשית. הרבה אנשים ענו לקריאה והצטברו סכומים מרובים ב"ה. השאלה: האם ועד בית הכנסת יכול לנהוג עם הסכומים העודפים כראות עיניו למטרות צדקה אחרות? באילו תנאים ?

תשובה:

שלום רב,

אסור. הכסף שייך לאלמנה. ראה שו"ע יו"ד סי' רנג שמותר הצדקה שנאסף עברו עני מסויים גם אם אינו זקוק לו זה כבר שלו ואין אפשרות להעביר את זה למטרה אחרת.