האם להודיע לחברה שהעו"ד ששלחה אינו מייצג מספיק כראוי

שלום,
שכרתי חברה לייצג אותי מול ביטוח לאומי.
בוועדת ערער הם הבטיחו לי עו"ד שאכן בא לייצג אותי, אך ייצג אותי גרוע מאוד, היה חסר בטחון, ואפילו את הבעיה שלנו לא הגה בצורה נכונה.
השאלה היא אם מותר לי "להלשין" עליו לחברה שלא הייתי מרוצה ממנו?
האם יש הבדל אם שכרתי את החברה תמורת תשלום? או שרק אם זכיתי בתביעה רק אז אני משלמת להם- הדין משתנה?

תשובה:

שלום רב,

לשם מה "להלשין" מדוע לפגוע בפרנסתו? הרי ממילא אתם כבר סיימתם את הפרק שלכם. יתכן שבאותו יום היה לי איזה משהו שהטריד אותו וכד', ומסיבה זו הוא לא היה שקוע בחומר, ולכן גם היה חסר בטחון עצמי. אני לא אומר שזה ראוי לעשות זאת, אולם שאתה לא יודע יותר על יותר מאירוע חד פעמי, מדוע זה יתיר לך לספר עליו לשון הרע ולהזיק לפרנסתו?

לשון הרע במקרה כזה מותר רק אם הוא לתועלת ורק אם הוא בטוח בדבריו. בסיטואציה הנוכחית אני לא רואה לא את הבטחון הברור שאכן יש בכך תועלת. (בזה היה מקום לדון האם יש איסור אם כוונת המספר לתועלת, ואין כאן המקום להרחיב בנושא). וגם כתב החפץ חיים בכמה מקומות שיזהר מאד שלא להגדיל את הסיפור יותר מכפי המציאות. כפי שהסברתי, יתכן מאד שאותו אירוע אין סיבה יחזור על עצמו, לכן אני לא רואה סיבה שהיה מותר סתם כך לספר על כך.

שיהיה בהצלחה