מעשרות לזיכוי הרבים

שלום וברכה.
חבר נתן לי מעשרות וביקש שאתרום אותם לתורה ולעניים.
חלק נתתי לקופת העיר מהחלק השני אני רוצה לבנות אתר שבו יוכנס ספר שלם שכתבתי ועוסק בכל הנושא של השואה, איפה היה אלוקים וכו. הספר כולל המון סיפורים של מסירות נפש של יהודים על מצוות וכן מאמרים שנותנים מענה נרחב לכל השאלה הזו.
אולי הרב מכיר את הספר קוראים לו "כי אש קדחה באפי".
האם זה נחשב לתורה?

תשובה:

שלום רב,

עדיף שתאמר לו בדיוק להיכן אתה תורם. משום שהמעלה הגדולה של מעשר כספים הוא לתרום לתלמידי חכמים עניים. וכנראה לזאת היתה כוונתו לפחות במה שאמר לך לתורה. ומאחר שהוא התורם ואתה השליח עליך לעשות את הטוב ביותר עבור המשלח. ("לתיקוני שדרתיך")