מהות הטבילה במקווה

לכבוד הרב שליט"א,
כאשר אדם טובל במקווה האם המקווה הוסיפה קדושה על האדם הטומאה או היא הסירה טומאה. 2) למה מקווה כמו ים מסיר יותר טומאה מקווה הרגיל. 3) בכמה יותר טוב הים ממקוה הרגיל.
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

המקווה מסיר את הטומאה מהאדם, זה הבסיס הברור והידוע. מלבד זאת ידוע מתלמידי הבעל שם טוב  שגם יש במקווה כח להוסיף קדושה לאדם, לכך הם נהגו לטבול גם בלא שיש עליהם טומאה,בכל בוקר לפני התפילה או לפני קיום מצוה וכו' וכו'.

מעיין שיש בו "מים חיים" נובעים, נצרך לטהרת זב וראה עוד בסדר טהרת פרה אדומה בתחילת פרשת חוקת.