פירורי חמץ על הריצפה בפסח

שלום. בפסח לא נישאר לי כח וזמן לנקות את המרפסת. ונישארו שם חתיכות לחם על הריצפה. עדיי'ן אני עם לב שבור מזה. האם זה נורא? לא עשינו חג בבית. אבל בישלתי בבית.

תשובה:

שלום רב

ראשית, כאן המקום באמת להעיר, שרוב הפעולות שעושים לפני פסח אינם נוגעות להלכה כלל, כל נקיון האביב הגורם להוציא את כל תכולת הארונות, גם כאלו שאין סיכוי שיכנס שם חמץ, כיבוס כל הוילונות ונקיון התריסים וכו' אינו נוגע לפסח, וכאן קורה, שבגלל כל אותן פעולות לפעמים כבר לא עושים מה שחשוב באמת… לעצם הענין, אני מניח שמדובר בחתיכות קטנות שכל אחת פחות מכזית, אחרת היית מרימה אותן, ואם כן זה בכלל מה שאמרו בגמרא "פירורין לא חשיבי ובטלי", כלומר הם בטלים מאליהם ואין להם חשיבות, כיון שהם על הריצפה מקום דריסת רגלי בני אדם והם קטנים מאוד. כמו כן, אם עשיתם מכירת חמץ הם נכללים במכירה.

יום טוב ובהצלחה רבה, רק להבא כדאי לחשוב על הרעיון שהזכרתי.