מה עושים עם הכסף של קופת צדקה?

יש לי קופת צדקה בבית. האם מותר בכסף של הצדקה לקנות ספרי קודש לבית הכנסת?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכאשר אתם מניחים כסף בקופת הצדקה הכללית הזו אין לכם כוונה דוקא לעניים, אלא לכל צרכי מצוה כמו אירגוני חסד ישיבות וגם בתי כנסת בכלל, כך שתוכל בהחלט לתת מהכסף הזה ספרי קודש נצרכים לבית הכנסת. זאת בשונה מכספי מעשר כספים המיועדים מעיקר הדין לתלמידי חכמים עניים, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרבנים! אני לא כלכך הבנתי לגבי הכספי מעשרות. בכספי מעשרות אני יכול לקנות ספרי קודש לבית הכנסת או שחייב לתת לתלמידי חכמים עניים? ואני גם שמעתי שלשלם על הבית ספר הגן וכו' של הילד זה גם נחשב מעשר כספי .

  2. לכתחילה כספי מעשרות מיועדים לעניים, ורק מי שנותן יתר על מעשר – חומש מפנה את היתר לשאר עניני מצוה, אולם בדיעבד זה מועיל. ראה בקישור שצירפתי. לגבי שכר לימוד ראה כאן.
    http://din.org.il/2013/12/23/%d7%a9%d7%9b%d7%a8-%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%93-%d7%9e%d7%9b%d7%a1%d7%a4%d7%99-%d7%9e%d7%a2%d7%a9%d7%a8-2/
    על ילדים מתחת לגיל 6 ודאי אין מקום להקל.