צניעות בעבודה

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
ברצוני לשאול בקשר לצניעות בתחום העבודה.
אני עובד כעצמאי, ובתחום מקצועי יוצא שאני עובד הרבה עם נשים. רוב ככל הנשים הן חרדיות ולבושות בצניעות. 80% מהעבודה היא דרך הטלפון, אבל אני מחוייב למסור הדרכות והרצאות לנשים ברחבי הארץ. רוב הנשים שאני עובד איתן בקביעות, אני מכיר גם את הבעל שלהן, והרבה מהנשים מבוגרות ממני בהרבה. מלבד שמירה חזקה על הלכות ייחוד, אני לא קורא לנשים חרדיות בשמן (לחילוניות כן, כי זה מדרכי נימוס אצלן ואם לא הן יעלבו), לא לוקח במכונית שלי טרמפ אשה גם לא לאור היום וגם אם הן יושבות מאחור (אלא אם כן במקרים קיצוניים ורק לאחר שאלת רב) ואני לא מקבל נשים לאחד על אחת, חוץ ממקרים שאין לי ברירה וגם אז זה תמיד בדלת פתוחה, או בנוכחות של עוד אנשים או במקום עם מצלמות ואם אני בא להרצאה אני תמיד דורש שהנשים יהיו מכוסות (לאו דווקא חצאיות וכו', אלא שלא יהיה מגולות גלויים באשה מולי). חשוב לי לציין שההרצאות וההדרכות אלא לא הרצאות תורניות אלא בתחום עבודתי, למרות שמכיון אני שאדם מאמין אני משתדל לשלב דברי אמונה וביטחון בה' יתברך, שבלי זה קשה עד מאד להצליח גם בגשמיות. המשנה ברורה (סימן ע"ה ס"ק ז') פוסק שמותר להסתכל על נשים צנועות אם אין הכוונה להנות, רציתי לבקש מהרב שייאשר לי שאני עושה נכון, וגם יפרט לי את ההלכות והמקורות לכך. תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אכן בהלכות ייחוד מבואר שמי שעסקו עם הנשים יש לו הרחקות חמורות יותר. אולם חשוב לדעת שמעבר להלכות ייחוד אדם שעוסק עם נשים , כדאי לו לקבל על עצמו גדרים בהתאם למצב והתאם לתנאי העבודה מבלי לפגוע בעבודה הסדירה שצריכה להמשיך באופן נורמלי. ואכן ניכר שאכן אתה שומר היטב על ההקפדה הראויה מסגרת עבודתך. ואם תנהג כך לאורך זמן בפרט אם תבחן את עצמך מעת לעת, ניתן לומר בודאות שכך תנצל מעצת היצר.

הרבה הצלחה