איסור נגיעה בין אב לבתו נדה

האם איסור נגיעה וקירבה לנדה נוהג גם כלפי בת לאביה?

תשובה:

שלום רב,

איסור נגיעה של נדה נוהג רק ביחס לבעלה וזאת משום החשש שמא יכשלו. לאדם אחר אין איסור נגיעה.

אולם אם אתה שואל על נגיעה של חיבה שזה איסור דאורייתא ביחס לכל אדם, כמובאר בסי' כב, וביו"ד סי' קצה בש"ך. ודאי שאיסור זה קיים גם בין האבא לבת, שנגיעה של חיבה יהיה בכך איסור דאורייתא. אולם בפועל אין בכך איסור משום שנגיעה כזו בין האב לבתו אינו מתפרש כנגיעה של חיבה באופן האסור. אלא כחיבה בין אב לבתו שזה מותר, וראה גם בשו"ע אבה"ע סי' כא סעי' ז', שאין איסור בכל העריות שאין לבו נוקפו.