האומר אחטא ואשוב

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
כשאומרים שבן אדם שאומר אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לעשות תשובה מה זאת אומרת שאומרים שלא יסייעו לו לעשות תשובה או שאפילו שכשהוא יעשה תשובה זה לא יספיק לו

תשובה:

שלום רב,

אין מספיקין בידו לעשות תשובה, זאת אומרת שלא יסייעו לו, אולם אם הוא עשה תשובה ודאי שהיא מתקבלת ראה ברמב"ם הלכות תשובה (פ"ד הלכה א') שכתב אלו דברים המעכבים את התשובה ואחד מהם זה האומר אחטא ואשוב. ואח"כ בהלכה ו' כתב: "כל אלו הדברים וכיוצא בהן אף על פי שמעכבין את התשובה אין מונעין אותה אלא אם עשה אדם תשובה מהן הרי זה בעל תשובה ויש לו חלק לעולם הבא".