אם יש איזה היתר להנשא לבועל

בס"ד בר"ה
שלום רב,
האם אישה אשר זנתה עם גבר אחר כאשר הייתה פרודה מבעלה(ללא ידיעתו) יכולה להינשא כיום לבועל??
האם יש פתח לדיון בנושא? האם אפשר לבדוק את כתובתה אם בכלל כשרה ונישואיה היו תקפים??
אנא עזרו לנו בנושא כאוב זה
תודה

תשובה:

שלום רב,

מדין התורה אישה שזינתה בעודה נשואה היא אסורה לבעל ולבועל. בסיטואציות מאד מסויימות יכול להווצר מצב שהיא לא נאסרת אם היא היתה שוגגת ולא ידעה על האיסור. במקרה הזה הרושם הוא שהיא ידעה גם ידעה על האיסור, לכן אני לא רואה כל אפשרות להתיר דבר כזה. אמת, אם יתברר שהקידושין היו פוסלים מכל סיבה שהיא ניתן לחשוב אם יש מקום להתיר. ולצורך כך, ניתן להתקשר אלי (0504163175) ולראות כיצד אפשר לברר את הנושא, אם כי צריכים לומר שאין הרבה סיכוי לדברי כזה.

מעבר לכך, צריכים לדעת. עצם האיסור הוא איסור חמור ביותר, איסור של אשת איש, ולא משנה כעת אם ימצא איזה היתר או לא. האיסור עצמו קיים. ועל עבירה זו חייבים לעשות תשובה. כתב הרמב"ם בהלכות תשובה (פרק ב' הלכה ב'): "מה היא התשובה הוא שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו', וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם שנאמר ולא נאמר עוד אלהינו למעשה ידינו וגו". וכיצד יודע תעלומות יוכל להעיד על האדם שלא ישוב לחטא הזה לעולם? באופן שבא לאדם נסיון דומה, כפי שיש לאישה זו כעת, הניסיון להנשא לבועל, והיא עומדת בניסיון, רק במקרה כזה יוכל "יודע תעלומות" להעיד שהיא לא תזכור לחטא הזה לעולם.