כתם על הסדין לאחר תשמיש

אתמול היה ליל טבילה של אשתי, מיד אחרי התשמיש הבחנתי בשני כתמים קטנים (של דם טרי), הכתם היה בקצה המיטה, שאלתי את אשתי מה זה והיא אמרה שהיא בטוחה במאה אחוז שזה לא דם מהרחם לפי הגוון שלו, ומבחינתה אין כאן בכלל שאלה והיא רגועה, אציין שברור גם לה שמדובר בדם כלשהו, אלא שהיא בטוחה לגמרי שמדובר בטח בדם מפצע כלשהו בגוף של אחד מאיתנו שלא שמנו לב אליו בזמן התשמיש וכי לדם מהרחם גוון שונה.
כשהיא הסתכלה בדם היא התבוננה באור עמום (החדר היה חשוך והגיע אור מהחדר הסמוך)

מה לעשות? היא בטוחה בעצמה, אבל שמא לא התבוננה מספיק טוב בגלל האור העמום?

תשובה:

שלום רב

אם כוונתך שהכתם היה בקצה התחתון של המיטה, סמוך לרגלים [ולא סמוך לראשה], זה בהחלט עשוי לאסור, כיון שאין לכם כל פצע ידוע שניתן לתלות בו, וכמבואר בשו"ע סי' קצ סעי' יג וסעי' נ. אלא שכמובן, אם כל כתם הוא פחות משיעור גריס – כעין מטבע של שקל, או שהסדין צבעוני, אין סיבה לחשוש. במידה והוא בכל זאת עונה על התנאים של כתם שאוסר, מבחינת גודלו וצבע הסדין, כיון שמדובר בדם טרי יש להניח שמחמת החיכוך בשעת תשמיש נוצרה רגישות מדממת בנרתיק, כמובן אסור לסמוך על כך בלא בדיקה, אבל אם אחות טהרה מוסמכת תבדוק ותאמר שיש רגישות מדממת באותו מקום ניתן לתלות בכך. אחיות טהרה יש בפריסה ארצית של מכון פועה ניתן למצוא באתר האינטנט שלהם, או באמצעות הרב המקומי.

בהצלחה רבה!