משחק מחשב – דמויות של עבודה זרה

שלום לכבוד הרב,
שיחקתי במשחק הרפתקאה בדיוני במחשב (המשחק מכיל יצורים קוסמים ואלילים) הגישה למשחק עם כל מה שהכיל היתה בהתאם לקונטקט (שהכל בדיוני ורק לשעשוע). אך בדיעבד (בגלל העניין של האלילים וכו )חשבתי שיש לברר את דעת התורה בנושא.
בתודה ובברכה.

תשובה:

שלום רב,

אם זה סתם דמויות אין בכך איסור משום שאין כאן עבודה זרה. וגם אתה מחשיב את הדמויות הללו רק לשם משחק בעלמא. אולם אם התמונות הם של עבודה זרה ממש אסור להסתכל בזה אלא אם כן, הדמות הזו היא רגילה לפחות במשחקים, ראה מה שכתב בחכמת אדם כלל פה סעי' ט': "אסור להסתכל בצורת אדם שהרי נקרא פסל ועובר משום אל תפנו אל האלילים אבל בצורות שעל המטבעות כיון שרגילים בהם מותר". הרעיון המרכזי הוא, שאם זה גורם לחשוב על עבודה זרה ולהזכר בה – יש להמנע.