כניסה לחצר כנסיה

כב' הרב,
אני מבקש לשאול את השאלה הבאה:
אנו קבוצה המעוניינים לטייל בחוהמ"פ – במרכז הטיול – אליהו הנביא זכור לטוב.
בין היתר אנו נבקר במערת אליהו בכרמל וכן במוחרקה.
השאלה האם אנו יכולים לעלות לתצפית על גג המנזר הכרמליטי במוחרקה, אציין כי העליה לגג איננה דורשת כניסה לתוך הכנסיה אלא מחצר הכנסיה דרך חנות מזכרות עולים במדרגות אל הגג – התצפית הינה פנורמית על כל האיזור ומהווה אתר מתוייר ביותר.

בתודה מראש.

יהודה

תשובה:

שלום רב

לכאורה אם מדובר בחצר הכנסיה שהיא לכשלעצמה אינה משמשת לעבודה זרה, והעליה היא דרך חנות המזכרות, יש להקל.

חג שמח!