כתמים עם נוברינג

אשה שיש לה התקן תוך רחמי בשם נוברינג מספרת שהיא רואה מיד פעם טפטופים .האם להתייחס בכל פעם כזו לכתמים דרבנן וממילא להקיל לפי הכללים צבעוני אינו מקבל טומאה וכו וכו או צריך 7 נקיים ?ואם זה כתם ואפשר להקיל עד מתי וכי אם תראה יום אחר יום כתם נתירה?תודה

תשובה:

שלום רב

זו אכן שאלה לא פשוטה וקשה לתת הגדרה מדוייקת מתי זה הופך לדימום ממש ולקבל דין של מחזור ולא כתם. יש שכתבו שכאשר הכתם גדול כמו שלוש אצבעות הסמוכות זו לזו, זו כבר ראייה ממש ולא כתם.

באופן כללי המציאות שאתה מתאר היא הפרעה הורמונלית, צריך להתאים את הפרשת ההורמונית בהתקן באופן שלא יגרום לכתמים רבים כל כך.

מה שיש כתם ספציפי כל יום לא משנה את דיני הכתמים.