בדיקה בעד צבעוני

[שלום
עשיתי בדיקה עם בד ציבעוני [סיבת הבדיקה היא כיוון שהסתפקתי אם יצא לי דם ורציתי לקיים את המצווה] והיה דם על הבד הציבעוני רציתי לדעת האם זה מטמא?

תשובה:

שלום רב

בדיקה על בד צבעוני מטמאת בדיוק כמו על בד לבן, ההבדל בין צבעוני ללבן הוא רק לגבי טומאת כתמים, כלומר שיצאה הפרשה ללא שהכנסת משהו פנימה לאותו מקום, אבל בדיקה דינה כראייה דאורייתא ואין חילוק בצבע הבד. למעשה יש לבדוק בבד לבן בלבד כדי שלא להכנס לספקות וטעויות בענין הגוון של ההפרשה.

[אגב, את כל החשבון לא הבנתי, מטרת הבדיקה ביום הוסת או אני לא יודע מתי בדקת היא כדי לראות אם האשה טהורה או לא, איזו מצוה רצית לקיים אם חשבת שגם ראיית דם לא תאסור???]