מה זה העראה

שלום
תורה היא וללמוד אני צריך
קראתי ברש"י על הפרשה שלגבי העראה האסורה יש דעה שזו הכנסת עטרה ויש דעה שזו נשיקת שמש.
מה הכוונה – מה נחשב לעטרה – ההתחלה שלה או הצד היותר קרוב לגוף? וכן מה זה נשיקת שמש – האם הכוונה שזה אפילו אם לא הייתה כניסה אלא רק מגע חיצוני של האבר?

תשובה:

שלום רב,

אכן יש מחלוקת בגמרא האם העראה זו נשיקה או הכנסת עטרה. מה זה העראה – או מה זה הכנסת עטרה זו מחלוקת בפוסקים. לדעת הט"ז די במעט מהכנסת העטרה כדי שיחשב לביאה, ואילו לדעת הבית שמואל צריך שיכניס את כל העטרה (ראה ב"ש אבה"ע סי' כ' סק"ג). העטרה היא החלק הרחוק יותר מהגוף. ולדעת האומרים שנשיקה זו העראה, אכן כי במגע חיצוני של האבר. אולם יש לדעת שכל זה הן הנשיקה והן הכנסת העטרה צריכים להיות דווקא בנקב עצמו ולא רק באיזור. ראה שו"ת נודע ביהודה (תניינא אבה"ע סי' כג).