מזוזה בין שני חדרים

שלום רציתי לברר לגבי הנחת מזוזה כשהמטבח שלי פתוח לתוך סלון וביניהם יש פתח שעשוי אמנם מקירות אבל ראשי הכתלים יוצרים צורת הפתח אז היכן עליי להניח את המזוזה בימין הכניסה למטבח או בימין הכניסה לסלון.

תשובה:

שלום רב

באופן כזה המזוזה נקבעת לפי החדר הפנימי יותר ביחס לכניסה מהפתח של הדירה. כפי שאני מבין נכנסים לסלון פתוח וממנו למטבח, ואם כן יש לקבוע את המזוזה בימין הכניסה למטבח. אבל אם יש גם פתח מהמטבח ישירות החוצה לרשות הרבים [אם המטבח פתוח לחצר עדיין הוא פנימי יותר מרשות הרבים], כך שאין לנו חדר הפנימי זה יותר מזה, וגם אין דלת כך שאין היכר ציר ביניהם [וכפי כל המקורות שציינתי לך בתשובה הקודמת לפני יומיים], הולכים לפי החדר העיקרי, במקרה זה הסלון חשוב יותר, ויש לקבוע לימין הנכנס מהמטבח לסלון. אבל אני מניח שזה לא המציאות וכנ"ל.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הציור של הבית הוא שישר שנכנסים לבית זה המטבח ומצב ימין זה הסלון וכמובן שיש קיר עם צורת הפתח בניהם ומצד שמאל של המטבח זה החדרי שינה כך שיוצא שהמטבח באמצע אז היכן אניח את המזוזה

  2. אני מבין מדבריך שהמטבח הכי חיצוני, אם כן יש לקבוע מזוזה אחת לימין הנכנס לסלון, ומזוזה שניה בצידו השני של המטבח לימין הנכנס לחדרים.