מצות מכונה – לשמה

בסד
שלום רב
מצות שכתוב על האריזה "מצות שנאפו לשם מצת מצווה " הכוונה שניתן להשתמש במצות בליל הסדר , בשביעי של פסח ובשבת ?
המצות שהשתמשתי בהם בליל הסדר הוצאתי מקופסת 1 קג שכתוב מצות שמורות עבודת יד , נאפו לשם מצת מצוה. אך לא כתוב מצות ליל הסדר .

תשובה:

שלום רב

יש מהדרים בליל הסדר לאכול מצות עבודת יד, כיון שיש צורך במצות אלו שיאפו לשם מצת מצוה, ויש דיון רחב בפוסקים אם במכונה זה נחשב "לשמה", שהרי זה לא נעה על ידי מעשה האדם, למעשה הורו גדולו הדורות האחרונים שניתן לצאת ידי חובה גם במצת מכונה, כיון שפעולת המכונה מתייחסת לאדם המפעיל אותה, אלא שכאמור רבים מהדרים לעשות כפי שעשית את וכך נהגו גם אצלנו.

בהצלחה

ראי כאן מאמר מקיף בענין מצות מכונה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    תודה על התשובה.
    כוונתי הייתה לשאול האם אפשר לשים 3 מצות עבודת יד שמורות בליל הסדר כשכתוב "מצות שנאפו לשם מצות מצווה " . השאלה שלי היא האם זה אותה משמעות כמו בקופסאות קטנות שמכילות רק את שלושת המצות וכתוב עליהם "לליל הסדר" ?
    כלומר האם הכיתוב "מצות שנאפו למצות מצוה שווה לכיתוב "לליל הסדר" ?
    תודה.

  2. יבת סת"ם הנושא הוא לא רק דין לשמה וההשתייכות לאדם אלא צריך שזה יכתב על ידי מעשה כתיבה, למשל, בכתיבת משי שדנו בה רבות בשנים האחרונות זה מעשה האדם באופן מובהק אבל לא על ידי כתיבה…