מעשר כספים למפרע

ערב טוב כבוד הרב.
אם קיבלנו על עצמינו אני ואשתי מהחודש הזה להפריש מעשרות האם אני צריך לחשב את המעשרות מתחילת השנה או מהמשכורת הנוכחית?

תשובה:

שלום רב

למעשה השאלה הזו תלויה בגדר חיוב המעשרות, האם זו חובה גמורה או רק מנהג שכאשר אתם מקבלים אותו על עצמכם מכאן ולהבא בלי נדר הוא נעשה כמנהגכם. נראה שכיון שקשה מאוד לתת עכשיו מעשרות למפרע מתחילת השנה והדבר עלול להפריע לקבלה הטובה שלכם, תוכלו בדיעבד לסמוך על השיטות שהוא רק מנהג ולהפריש רק מכאן ולהבא. זאת, למרות שמעיקר הדין חישוב המעשרות הוא שנתי ולא חודשי.

ראה כאן מאמר מקיף בענין.

שיהיה בהצלחה רבה ותדעו רק שפע וכל טוב כל הימים!