שאלות בעניני הפסח

בסד
שלום רב
האם מספיק לצפות את הכיריים , השיש והמגירות בנייר כסף רגיל דק ?
האם ניתן לנקות באקונומיקה את הכיור מחרסינה ואת הרשת שבכיר ואז לשפוך מים רותחים על הכל ? כתבתם שכיור לא ניתן להכשיר.. אך אני בלי נדר לא מתכוונת לשים בתוך הכיור סירים וכלים אלא להחזיק ביד ולשטוף.
בנוסף , כמה שניות /דקות המים הרותחים צריכים להיות על השיש והכיריים ?
האם עדיף לשתות את רוב התירוש מכוס קטנה או לשתות חצי מכוס גדולה יותר ? הוריי לא אוהבים לשתות תירוש/יין במיוחד בלילה וקשה להם. מה המינימום שאני צריכה למזוג שישתו ?
האם ניתן לדבר במהלך ליל הסדר לפני שולחן עורך ? כלומר בזמן שבין הקידוש לסעודת החג . או שצריך לשתוק לחלוטין ורק לדבר את מה שכתוב בהגדה ?
ועוד דבר, יש לי סידור וברכונים לשבת. האם אני חייבת למכור אותם ? והאם אני צריכה להגיד לשם יחוד כמו בליל שבת שבימות השנה או לשם יחוד שכתוב בהגדה ? ואני נוהגת בכל השבתות בלי נדר להגיד לשם יחוד לפני כל סעודת שבת. האם להגיד גם לפני "שולחן עורך" ? זה מאוד מבלבל אותי כשחג נכנס בשבת.
אם מכרתי את החמץ שלי בבית חבד לפני כמה ימים למרות שעדיין היה לי חמץ בבית , אך צריך למכור גם את הסידורים וברכונים ואני כתבתי שאני מוכרת מה שבמחסן רק. אך לא רוצה לאחסן סידור בו , אלא בבית הארון סגור. אני יכולה שוב למכור דרך אתר זה ?
האם יש צורך להרים את השולחן והכסאות והספות ואת הכל ולנקות את הרגליים שלהם מחשש לחמץ ?

תודה.
תבורכו ! פסח כשר ושמח !

תשובה:

שלום רב

את הכיריים והשיש יש לצפות בנייר כסף עבה, את המגירות אפשר בדר או אם הן נקיות לגמרי לא צריך לצפות בכלל.

אפשר כך לעשות בכיור, אם הוא נקי לחלוטין ניתן להכניס גם לתוכו כלים קרים ולרחוץ במים קרים.

אין הגבלה של זמן לשהות המים על הכיריים.

אפשר לקחת כוס קטנה של 90 סמ"ק ולשתות מזה רוב כוס. כמובן לכתחילה שותים את כל הכוס, אבל ניתן לסמוך על שיטת הגר"ח נאה בשיעור זה ועל הסוברים שדי ברוב כוס.

מותר לשוחח בזמן קריאת המגיד, כמובן שזה הזמן התאים לסיפור יציאת מצרים, אבל אין איסור על דיבור כל שהוא אחר.

ברכונים של שבת יש למכור, הם היו ממש על שולחן החמץ.

אפשר לומר לשם יחוד לפני שולחן עורך כמו בכל שבת.

אפשר לעשות מכירת חמץ פעמיים.

לא צריך לנקות את רגלי השולחן והכיסאות.

חג שמח.