כתם בשבעה נקיים

שלום, אני נמצאת ביום הרביעי של שבעה נקיים, והייתי היום בבדיקה גניקולוגית פולשנית. לאחר הבדיקה ראיתי הפרשה חומה. האם עליי לספור מחדש?

תשובה:

שלום רב

בנוגע להפרשה החומה יש להראות לרב לבדוק האם יש בה מראה אדמומי מבחינה הלכתי שמטמא, בנוגע לבדיקה יש לפרט באיזו בדיקה מדובר, כיון שיש בדיקות שמחמת עובי המכשיר הנכנס גורמות לסתירת השבעה נקיים גם אם אין דם.

תפרטי יותר ונשמח לעזור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדרך כלל לקיחת משטח – פאפ הוא בנרתיק בלבד סביב פתח הרחם ואינו אוסר, וגם אם מדובר בלקיחת דגימות מתוך חלל הרחם, כיון שמדובר במקל דק ביותר, אין לחשוש אלא אם כן מדובר קרוב מאוד לזמן הוסת, שאז הבדיקה עלולה להקדים את המחזור, ראה נשמת אברהם קצד ד. נשאר לברר רק את הגוון של המראה החום.