כשרות משחות בפסח

רציתי לשאול האם מותר לי למרוח משחה רפואית נגד גירוד ממנו אני סובל, המון שנים. אין לי מושג אם יש רלוונטיות למשחה של כשר או חמץ, והמשחה מאוד עוזרת לי.

כמו כן אני סובל מOCD ונוטל טיפות נטורופטיות, ואין טעם לטיפות, אני מטפטף אותם לתוך מים ובולע. האם יש כאן רלוונטיות של כשר או חמץ.?

תשובה:

שלום רב

במשחה אפשר להשתמש, לגבי הטיפות יש לברר את הכשרות לפסח, ולהתייעץ שוב בהתאם למצב והצורך שבהם מבחינה רפואית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. את הטיפות מכינה בת אחותי היא נטורופטית ורוקחת את הטיפות בעצמה, ואלה טיפות שמורכבות מצמחי באך. אז ברחיקה עצמאית יכול להיות מצב של חשש חמץ.?

    האם אני אצטרך רק לפנות לבת אחותי לברר את הכשרות וזה מספיק, או שזה משהו שיש לברר יותר לעומק, באם למרכיבים יש עניין של חשש חמץ.?