למה עצם אכילת הכרפס אינה שינוי שישאלו התינוקות?

שלום

למה הצריכו טיבול של הכרפס כדי שישאלו התינוקות, הרי עצם האכילה מיד אחרי הקידוש לפני נטילת ידים יכולה לעורר את התינוקות לא?

תודה

תשובה:

שלום רב

בזמנינו יש צדק בדבריך, אולם בימי קדם ואולי גם היום בסעודות חשובות, היה מקובל לאכול מאכלים שמושכים את הלב לאכילה, מה שנקרא בזמנינו "מתאבנים", ולכן אדרבה, אכילת מעט ירקות בתחילת הסעודה זה דבר מקובל. יש לנושא הזה השלכות לגבי הלכות ברכות, ראה למשל במשנה ברורה בסי' קעו ס"ק ב שבאופן זה אותן ירקות נפטרים בברכת המזון.