מחלוקת [שאינה] לשם שמים

בס"ד
שלום לרבנים החשובים הי"ו
ראובן דמות רוחנית מוכרת באיזורה שסביבה הרבה עסקנים מכרה מוצר בעיקר לאנשים הסרים למרותה (וגם לא לכאלה) תוך כדי שימוש באמון שנתנו בה והרוויחה עשרות אחוזים (באלפי שקלים)על כל מוצר שאני מאמין שמנוצלים לטובת פעילות שעושה בזיכוי הרבים,לימים התברר שהמוצר אין לו ערך .נדון לכף זכות ונגיד שאותה דמות לא ידעה שהמוצר אין לו ערך למרות שהסבירות נמוכה מאוד כי היו לה את הכלים לבדוק ,האם מותר לשמעון להודיע ללוי כי "עבדו" עליו (למרות שאין לו היום מה לעשות) ושם את כספו על קרן הצבי, ולו כדי להרחיקו מאותה דמות והסובבים אותה? אציין ששמעון לא הכי אוהב את ראובן
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם שמעון עצמו אינו בטוח שראובן ידע שהחפץ חסר ערך, איך יוכל להכפיש את שמו בצורה נלוזה שכזו??? אינני יודע במה מדובר, אבל גם אם היו לו כלים לבדוק יתכן שלא בדק. כמו כן, צריך זהירות יתירה כאשר מנסים להרחיק אדם מדמות רוחנית שהוא קשור אליה, הוא עשוי באופן זה להצטנן לגמרי ביראת השמים שלו. היום סך הכל הוא שומע ממנו תורה ומידות טובות, מה יהיה בלעדיו אתה הרי לא יודע. אם ראובן הוא דמות שלילית זה סיפור אחר לגמרי, אבל אם שמעון "לא אוהב אותו", אבל אין כאן משהו שלילי, אז מדוע ללחום נגדו? סך הכל הוא פועל לזיכוי הרבים.

באופן כללי הכלל הידוע בחיים, שאף פעם לא מצטערים על מילה שאינה נאמרת, אבל את הנאמר לא ניתן להשיב…