לכלוך באוזן לאחר טבילה

בס"ד

שלום רב , אשתי טבלה במקווה לאחר שעשתה את כל ההכנות (חפיפה ועיון וכו'). רצינו לשאול אשתי ניקתה את האוזניים לפני המקלחת עם מקלוני אוזניים , וגם במהלך המקלחת עם סבון והיד. לאחר שהיא טבלה והלכה להתלבש , היא הכניסה שוב מקל אוזניים לאוזן (בחלק החיצוני של החור) וראתה רושם קל של צבע צהוב (לא גוש או לכלוך אלא רושם קטן של צבע) רצנו לדעת האם זה מעכב? (עדיין לא היה תשמיש).

תשובה:

שלום רב,

לא. זה לא מעכב ואינו חוצץ. ובדאי שלא לאחר הטבילה. ראה עוד בשו"ת קנה בושם ח"ג סי' עג.