תענית בכורות

ילד בכור בן 5 שנים שאביו צם עד שנה שעברה ומהשנה החליט לא לצום בשבילו. האמא לא יכולה לצום. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב

חשוב לומר לאבא שהוא לא חייב לצום, מה שצריך זה להשתתף בסיום מסכת וכדומה, כמעט בכל בית כנסת יש כזה דבר, ולאחר מכן הוא כבר יכול לאכול [רק לפני התפילה שלא ישתה כלום עד הסיום]. הכלל הוא שמי שמשתתף בסעודת מצוה אינו חייב לצום, הוא רשאי לאכול שם וממילא גם אחר כך אינו צם.

בהצלחה