כיפה בים מעורב, ומוזיקה לא כשרה

1) הרב יש לי חבר שמתחזק והוא אמר לי שהוא הולך לים וזה מעורב.
ולא נעים לו ללכת עם כיפה לשם כי הוא סובר שזה חילול ה'.
האם זה חילול ה' ללכת עם כיפה בים מעורב? או שילך בלי כיפה שם בכלל?
2) איפה המקור שאסור לשמועה שירים לא כשרים? הרבה אנשים שומעים שרי עגבים.

תשובה:

שלום רב,

1.  אכן גם אני סבור שללכת עם כיפה בחוץ מעורב יש בזה חילול ה'. חוץ מעורב זה איסור גמור. "ולא תתורו אחרי עיניכם" לכן הרואים אותו עלולים לחשוב שניתן להקל בזה.

2. ראה מה שכתב מרן החפץ חיים בשער הציון (סי' תקס ס"ק כה): "כבר הזהיר השל"ה ושארי ספרי מוסר שלא לזמר שירי עגבים לתינוק, שזה מוליד לתינוק טבע רע, ובלאו הכי נמי איכא איסורא בשירי עגבים ודברי נבלות, דקא מגרי יצר הרע בנפשיה, ושומר נפשו ירחק מזה ויזהיר לבני ביתו על זה". כלומר, אפילו לתינוק בן יומו שאינו מבין כלל את משמעות המילים!!