שירה בפני ילדים לפני גיל מצווה

שלום רב,

אני זמרת חוזרת בתשובה ברוך השם, ואני עובדת גם בצהרון תורני, ורציתי לדעת האם מותר לי לשיר בפני ילדים קטנים (לפני גיל מצווה)?
ואני לא מתכוונת להופעה או משהו גרנדיוזי, אלא לשיר שירי קדושה כדי לחנך אותם לדרך השם הישרה.

תודה מראש,
שבת שלום.

תשובה:

שלום רב,

אם המדובר הוא בילדים קטנים (עד גיל תשע) אפשר להתיר. אולם לאחר גיל תשע אסור. ראי כאן מה שכתבנו בשם הפוסקים אודות לימוד של מורה – אישה, לבנים. כל שכן לשיר בפניהם שזה אסור.

יתרה מזו, האיסור לאישה לשיר לפני גברים אינו רק משום שהיא מכשילה את האנשים, אלא זה גם איסור עצמי עליה שאסרו לעשות דברים העלולים להביא לידי חוסר צניעות, וזה כבר לא קשור כלל לעובדה שהוא עדיין לפני גיל מצוות. וכשם שאסור לאישה לשיר לפני גוי, למרות שהוא עצמו אינו מחוייב באיסורים, אלא עליה יש איסור עצמי שלא תשיר משום שזה עלול להביא לידי עבירה. וזה קיים גם בגוי שאינו מחוייב במצוות וגם בקטן מעל גיל תשע שזה הגיל שהוא נחשב ל"ראוי לביאה".