נר ובשמים לפסח

שלום הרב-
האם צריך הכשר מיוחד לפסח על נר ובשמים בשביל הבדלה?

תשובה:

שלום רב

נר אינו צריך הכשר, בציפורן היה בעבר חשש של זילוף חמץ, ולכן המנהג להשתמש בפסח בקינמון.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מועדים לשמחה!
    רב אחד בחו"ל אמר לי שאין לברך על בשמים כלל בהבדלה של פסח. אני יודע שיש נוהגים כן.
    השאלה מה המנהג המקובל היום?

  2. אינני מכיר מנהג כזה שלא לברך על הבשמים במוצאי שבת חול המועד, אולי כוונתו למוצאי יום טוב, אלא שלא לוקחים ציפורן מחמת חשש חמץ שיש בה, אלא קינמון או רוזמרין וכדומה.