שבעה נקיים שאינם סמוכים לטבילה

אשה שבעלה יוצא למדה"י ובשל כך תצטרך לאחר את יום טבילתה
א. מתי עליה לספור ז' נקיים? [מיד כשיפסקו דמיה או ז' ימים קודם בא בעלה]
ב. אם מתחילה לספור מיד כשפוסקים דמיה, איך עליה לנהוג לאחר אותן ימים? [בגדים, בדיקות]
ג. אם בעלה מגיע בבוקר, האם יכולה לטבול בלילה שלפני?

תשובה:

שלום רב

אפשר לספור שבעה נקיים מיד אף שלא טובלים עד שהבעל בא לארץ, ולאחר גמר הנקיים לא צריך לעשות שום דבר [בשונה מכלה שמחמת החשש לדם חימוד מורים לה לבדוק גם אחרי השבעה נקיים עד החתונה]. אין לטבול כשהבעל לא נמצא, גם אם הוא בא בבוקר, כיון שיש בכך סכנה לאשה.

יש שהקילו בזה על ידי הנחת תינוק לצד האשה בלילה, אולם בשבות יעקב ח”ג סי’ עז שנשאל אם ניתן לסמוך על פתרון זה לסכנה הכתובה בחז”ל, השיב שהואיל והבית יוסף והרמ”א לא הזכירו ונקטו בפשיטות שלא טובלים, כך יש לעשות. בדיעבד, אפשר אולי להשתמש בסגולה זו אם נראה לך שהנהגות הקירבה בבואו מאוד קריטיות, אבל ההצעה שלי להמנע ולטבול בלילה שלאחר בואו.

בהצלחה רבה!.