עמידה בקדיש לאשכנזי במנין ספרדי

בס״ד
רבני בית ההוראה שלום,
האם אשכנזי שמתפלל במנין ספרדי רשאי לעמוד בכל קדיש שנאמר וכן באמירת ברכו שלפני תחילת ערבית?

חיפשתי במקורות אך לא מצאתי תשובה מפורשת, אלא מצאתי תשובה שמדברת לגבי ספרדי במנין אשכנזי: ״ספרדי שמתפלל עם אשכנזים, נכון שיעמוד אתם בעת הקדיש וברכו.״ (שו״ת יחווה דעת ח״ג ס״ד). ״ומכל מקום מי שנמצא במקום שכולם עומדים, יעמוד גם כן עמהם״ (שו״ת אור לציון ח״ב פ״ה אות ט׳) כמו כן המשנה במסכת דרך ארץ זוטא ״לא יהא אדם… יושב בין העומדים, ולא עומד בין היושבים… כללו של דבר, לא ישנה אדם מדעת הבריות.״ (פ"ה ה"ה)
נראה לי שניתן להסיק שיהיה אותו הדין להיפך לגבי אשכנזי, אבל אני לא רוצה להסיק מסקנות לבד, והייתי רוצה לדעת אם המסקנות שלי נכונות.
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

במקרה ההפוך הדין יותר קל קצת, כיון שלבני אשכנז יש הקפדה לעמוד, וממילא מי שיושב משנה ממנהגם בפניהם, אבל בני ספרד אין להם הקפדה דוקא לשבת, אלא שלא נהגו לעמוד, לכן אם זה לא בולט מאוד שאתה עומד, זה בסדר גמור.

באופן כללי האיסור של לא תתגודדו אינו נוהג בארץ ישראל כיום שהתקבצו לכאן מכל העדות והחוגים, וכולם יודעים ומכירים שלכל אחד יש את מנהגיו האישיים, ראה כאן שהרחבנו בענין זה בכמה תשובות.