כלים בפסח

מי שנוהג בפסח ברמת כשרות גבוהה מאוד, ונאלץ להיות בפסח במקום שהשתמשו בכלים במהלך השנים ברמת כשרות טובה אך פחותה ממה שנוהג
א. האם יוכל להשתמש בכלים אלו.
ב. אם יש צד לחשוש האם ניתן להתחשב גם בדעת החכם צבי לגבי ישון י"ב חודש שלמד מיין נסך

תשובה:

שלום רב

א. הכלים הללו מן הסתם עוברים הכשרה לפסח, וממילא זה מועיל גם לחשש הרחוק של הבליעות [בפרט שהן אינן בני יומן]. ואם אתה מדבר על כלי פסח, מה יש לדבר, אם זו כשרות טובה ואתה נאלץ השנה לסמוך עליהם, אז כפי שאתה סומך על עצם האוכל אתה יכול לסמוך גם על הכלים.

ב. כצירוף ודאי ניתן לומר גם את זה. אבל בלאו הכי מה שיש לו כשרות טובה, בשעת הצורך אתה יכול לסמוך. במיוחד שכאמור אינו בן יומו גם בפסח זה רק חומרא, ובאופן עקרוני זה לא אוסר את המאכלים.