בקשת סליחה מילד שאינו בר מצוה

נתתי כאפה לילד לפני גיל 13 ליד כל הכיתה והוא בכה ויצא מהכיתה עם פנים לבנות בסוף השלמנו ואחרי בר מצווה האם אני חייב לבקש ממנו סליחה שוב? אני יודע שקטנים אינם בני מחילה והיינו פחות מבר מצווה.

תשובה:

שלום רב

בהחלט יש לבקש ממנו סליחה, אני משוכנע שיסלח לך בשמחה!

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הדין בנוגע לילדים רבים שפגעתי בהם בילדותם, כגננת או כמורה? הרי חלק אני בכלל לא יודעת שפגעתי בהם? ובטח שלא אוכל לרדוף אחר כולם ולבקש מהם סליחה…

  2. אני מניח שהשתדלת לעשות מלאכתך באמונה ואין כל צורך לבקש סליחה, להיפך הם חייבים לומר לך תודה על השנה הנפלאה שהענקת להם… האדם הוא אדם, ועלול לשגות, אבל אני בטוח שכל מעשיך היו מתוך כוונה חיובית.