כיסוי ראש לאישה גרושה

רציתי לברר מה ההלכה לכיסוי ראש לגרושה והאם יש הבדל לבית או מחוצה לו.

תשובה:

שלום רב,

א. גם גרושה כמובן חייבת בכיסוי ראש, אולם לדעת הגר"ע יוסף שאין ללכת עם פאה נכרית, ניתן להקל בגרושה שרוצה להראות יפה יותר כדי לפתוח פרק ב' בחייה.

ב. אם היא לבדה בבית אין חובה ללכת עם כיסוי ראש, אם כי יראות שמים, משתדלות ללכת עם כיסוי ראש גם בבית.

מקורות:

גרושה אינה מחוייבת בכיסוי ראש מדאורייתא, אולם היא חייבת בכיסוי ראש מדרבנן משום צניעות כמבואר בשו”ע (אבה”ע סי’ כא סעי’ ב’) “לא תלכנה בנות ישראל פרועות ראש בשוק, אחת פנויה ואחת אשת איש” אלא שכתבו הפוסקים במקום כי פנויה הכוונה היא לגרושה או אלמנה. לכן מקילים בזה יותר, ולדוגמא, הגר”ע יוסף זצ”ל כידוע דעתו שאסור לאשה ללכת עם פאה נכרית. למרות זאת בגרושה הוא מתיר גם פאה נכרית. (ראה שו”ת יביע אומר ח”ד אבה”ע סי’ ג’). ועי’ עוד בשו”ת אגרות משה (אבה”ע ח”ד סי’ לב אות ד’).