השבת אבידה בשעון יד

שלום וברכה! תודה על האתר הנפלא והידע הנפלא הטמון בו.

שאלתי בעניין מציאת שעון יד שחור (קסיו).

1. האם הוא נחשב כחפץ שיש בו סימן (נמצא במעלה מדרגות ולא בדרך הינוח וכדו')?

2. היכן צריך בדיוק לפרסם מודעות? (גם אם הוא נחשב כאין בו סימן. השאלה היא היכן צריכים בימינו לפרסם אבידות).

3. ועל הצד שאין בו סימן ואין דורש אותו. האם מותר לכתחילה להשתמש בחפץ?

בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

  1. אם יש בו סימן מיוחד, כגון: שחסר חלק מסוים או שהרצועות הוחלפו בסוג שונה וכדו', אתה חייב להכריז. אם אין שינוי מסוים, הרי זה כדבר שאין בו סימן.
  2. אם מדובר בחדר מדרגות, עליך לתלות מודעה בלוח המודעות של הבניין. אם אין סימן או שנמצא במקום שרוב העוברים בו אינם מחזירים אבידות, אין צורך להכריז. אין הבדל בין בזמנינו לזמן חז"ל אלא בדרכים שבהן מפרסמים ולא בעצם החיוב.
  3. מותר. שעון הוא דבר שהמאבד אמור לשים לב מיד ואם אין סימן הוא מתייאש.