האם יש בעיה הלכתית לשים היום נזם באף?

שלום, ברצוני לשאול האם יש בעיה הלכתית כיום בעשיית נזם באף לאישה.
אשמח לתשובה. תודה מראש

תשובה:

שלום רב

לא ראוי לעשות נזם באף, כיון שלמעשה זהו מנהג שכיום מבטא פריקת עול, ומלבד זאת יש לחשוש כאן בזמנינו לאיסור של חוקות הגויים. אמת, שבזמן האמהות הקדושות רחל ולאה נשים הלכו עם נזם, אבל היום כל בר דעת מבין מה משמעות של נזם ומה מביא בני נוער לענוד אותו, ובשל כך נראה שאין לעשות זאת בשום אופן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיום לכל כך הרבה נשים דתיות יש נזם, שזה כבר מזמן מקובל מאד ולא מראה על כלום. מספיק להסתובב בישובים או בירושלים, ולראות לכמה בחורות רציניות ונשים בכיסוי ראש מלא ובגדים צנועים יש נזם.
    אפשר לחפש ״נזם״ בפורומים באתר ״כיפה״ או ״ערוץ 7״, ולראות לכמה יש.

    כך שלדעתי הק׳, מתוך היכרות עם השטח, אין כל חשש לעניין חוקות הגויים.