מכתבים אחד לשני בזמן נידה

האם מותר לכתוב מכתבים אחד לשני בזמן נידה, והאם יש הבדל בעניין המכתבים בין נידה ממש לבין דם בתולים?

תשובה:

שלום רב,

אסור לשלוח מכתבים אחד לשני העלולים להביא לידי קירוב בין אחד לשני, וכמו שכתב בשו"ע (יו"ד סי' קצה סעי' א'): "לא ישחוק ולא יקל ראש עמה שמא ירגיל לעבירה". כמובן מכתבי אהבה רגיל בין בני זוג מותרים, רק דבר שלפי רגילותם מביא להרגל דבר אסור. ואין הבדל בין דם נדה לדם בתולים. בדרך כלל גזרו על דם בתולים כמו על דם נדה.