נגיעה בכלים לפני נטילת ידיים בבוקר

שלום,
בקשר לנטילת ידיים שחרית –
1. האם הנטילה נועדה להסיר הטומאה מ'בין קשרי האצבעות' או מכל היד? כי רציתי לדעת אם צריך להקפיד לא לגעת בחפצים וכד' עד שנוטלים, ואם זה כך, אז איך מועילה הנטילה – שהרי כשאוחזים בספל בפעם הראשונה הידיים עוד לא נטולות וגם לאחר ששפכנו עליהם מים – חוזרים ואוחזים באותו מקום שאחזנו בהתחלה בידים לא נטולות (גם כשהספל בעל 2 ידיות) כלומר – לפי הבנתי ידית הספל 'מדביקה' מחדש טומאה ליד.
ברור לי שיש לזה תשובה – וחשוב לי לדעת אותה.
2. בהמשך לכך – האם נגיעה בחפצים לפני נטילת ידיים שחרית (ידית חלון שפתחתי למשל, או ידית הברז או בגד וכן הלאה), מצריכה איזה פעולה לגביהם כשבאים לגעת בהם אחרי הנטילה?

תשובה:

שלום רב

הרוח רעה השורה על הידים אינה פוגמת בכלים אלא רק במאכלים ובנקבי הגוף. בסדר היום אמנם כתב שגם בבגדים לא יגע עד שיטול ידיו, אולם במשנה ברורה בסי' ד ס"ק ב כתב שבגמרא לא משמע כדבריו. ממילא לא נצרכת כל פעולה "להכשיר" את הכלים.

יום נעים.