הקרוב קודם במעשר כספים

שלום.
בעלי נותן כל חודש את המעשרות להורים שלו מאחר והם נזקקים מאד לכך.
החודש הוא הבטיח לאחיו שיביא את הכסף לחברו -חתן שצריך להתחתן ואין לו כלום.
אני שמעתי הלכה שאם ההורים נזקקים אז חייבים לתת את כספי המעשרות להורים.
בעלי שמע את ההלכה והוא לא יודע מה הוא צריך לעשות- האם לתת להוריו כי הם קודמים -(עניי עירו וכיבוד הורים) או לחבר משום שהוא כבר אמר בפיו שהוא יתן לו החודש את הכסף ??

תשובה:

שלום רב

ודאי שההורים קודמים, יש בכך ענין של "הקרוב קרוב קודם" וגם מצות כיבוד הורים, אם אמר "בלי נדר" או "אשתדל" הוא יכול לתת להורים, אם אמר באופן מוחלט זו כבר בעיה של נדר ויש לעשות קודם התרת נדרים. ואף שלא נשאלים על נדרי צדקה אלא מדוחק, כאן שאתם נותנים את הכסף לצדקה אלא שרוצים צדקה מעולה יותר אין חשש, כך נראה בשו"ת אמרי בינה נדרים סי' יח.