הסבתא הפקידה סכום כסף ונפטרה

לכבוד מרנן ורבנן שלום רב,

סבתי (אם אימי) נפטרה השנה בחודש תשרי,
לפני כ-5 או 7 שנים כשסבתי הייתה עוד בחיים, באחד הביקורים שלה בבית אימי (בתה), היא הפקידה לשמירה ביד אימי את הארנק שלה עם סכום כסף שלא עולה על 100 ₪, מכיוון שהיא סמכה עליה יותר מכולם.

כעת אחר פטירת סבתי, האם מותר לאימי לתרום את סכום הכסף הזה לצדקה? או אולי להוסיף לסכום הזה ולקנות ספרים או סידורים לעילוי נשמת סבתי? או שמא הסכום הזה צריך להתחלק בין היורשים (7 במספר)?
(עלי לציין שיש סכסוך במשפחה ואין קשר בין אימי לבין שאר אחיה ואחיותיה)

ובכל אופן – מה עדיף לקנות לעילוי נשמת סבתי המנוחה, סידורי תפילה או ספרי לימוד תורניים לבית הכנסת?

בברכה

תשובה:

שלום רב,

הכסף שהיה שייך לסבתא והופקד לשמירה אצל האמא, בעצם שייך לכלל היורשים. משום שהיא לא נתנה את זה במתנה לאמא, אלא רק נתנה לה לשמור. ולכן זה אמור להתחלק או להתקזז עם שאר היורשים. לא ניתן לרכוש עם זה סידורים וכד', ללא קבלת רשות מהיורשים.

לעצם השאלה, כדאי להתייעץ עם הגבאי ולשאול אותוו מה נראה לו נחוץ יותר, וזה בודאי יהיה הטוב ביותר לעילוי נשמתה ע"ה.