תענית דיבור

שלום ומחילה שהשאלות שלי ארוכות
אני יכול לעשות תענית דיבור מעלות השחר עד תפילת ערבית?
עלי לכוון בלב שבזכות תענית דיבור לתיקון עוון מסויים דוגמא למשל על כעס או לכוון שבזכות התענית לתיקון כל העוונות כללי מה עדיף על עוון מסויים או כללי?
מתי עלי להכריז שאני מתחיל תענית דיבור מתי שאני קם בבוקר או יום לפני להגיד שמחר בלי נדר מעלות השחר עד ערבית בתענית?
אם אני עושה תענית דיבור אני יכול לשלוח הודעות בפלאפון זה עדיין נחשב תענית דיבור?

תשובה:

שלום רב

על תענית דיבור אין דין קבלה מראש, ומתי שתרצה תוכל לקבל על עצמך ולהתענות. אבל מאוד חשוב לומר בלי נדר כיון שמאוד מצוי בזה המכשול!

הודעות בכתיבה אינן דיבור.

כיון שעיקר התענית היא כדי לעורר את לב האדם לתשובה, הייתי מתמקד בדבר שנראה לך שאתה נכשל בו הרבה ולנסות לעבוד עליו ביום זה, ולא לכלול את כל החטאים יחד.

העיקר לעבוד את ה' מתוך שמחה ולימוד תורה, התעניות למיניהן הוא ענין צדדי לחלוטין ואין להרבות בכך.

בהצלחה רבה.