תשובה לאדם שקיבל עיסוי אצל אישה ונכשל

שלום הרב!
מה הדין באחד שקיבל עיסוי אצל אשה ולצערו הרב עבר על פגם הברית?
מה הכפרה שצריך לעשות?
מדובר באחד ירא שמיים שלא היה במצב נפשי הכי טוב וכיום חזר לעצמו ולומד תורה ושומר מצוות ושומר על העיניים וכו כמו שצריך
תודה

תשובה:

שלום רב,

זה ברור שדבר כזה עלול לקרות גם לאדם הירא שמים הגדול ביותר, כשעוברים על הלכות ברורות שתיקנו חז"ל כדאי שלא להגיע למצבים כאלה, כמו על הלכות יחוד, ברור שגם לירא שמים אין ערובה שלא יקרה לו כך. אמנם עיסוי ע"י אישה אינו מוגדר כאיסור בהלכות יחוד. אבל כל בר דעת מבין לבד שזה גם גרוע יותר מאיסור יחוד.