תפילין של יד רבינו תם

בס"ד.
שלום,
האם יש אפשרות להבחין בין תפילין של יד רש"י לבין תפילין של יד ר"ת אם התערבבו ולא ידוע לי (הכוונה עפ"י מראה חיצוני כמו בתפילין של ראש שמזהים לפי הגיד הבולט שבשל רש"י הוא מסתיים בצד שמאל ובשל ר"ת הוא מסתיים באמצע ואילו בתפילין של יד אין גיד בולט כלל).
תודה מראש.
תשובה:

שלום רב

אין כל דרך להבחין ביניהם.

חנוכה שמח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד.
    מה כדאי וראוי לעשות כדי שיהיה ניתן להבחין בינהם, לסמן בטיפקס על אחורי הרצועה נק' קטנה או שזה ביזוי תשמישי קדושה. מה עושים?
    תודה מראש.

  2. סימון באחורי הרצועה עשוי להיות חציצה, אם אתה עושה זאת תעשה על סופה ולא על מקום הכריכה הראשונה, ולכתחילה גם לא על מקום כריכת השבע. טוב יותר לכתוב עם דיור על סופה, הכתב הוא רק חזותא ואינו חוצץ מעיקר הדין.